Anti dreun aanbrengen
Verwerking / aanbrengen van anti dreun materiaal :
Voorbereiding
Plaatwerk/bodem goed schoon maken, stofvrij en roestvrij maar vooral vochtvrij
als er roest is ,
Ga als volgt te werk :
- Plaatwerk met kunststof borstel schoon schuren , er is ook roest oplosser te koop
- Roest en vuil wegzuigen met stofzuiger
- Ontvetten en roest omzetter er op schilderen ( remmen reiniger)
- Daarna roestwerende verf er op , en dan afschilderen
- Op loszittende vuil en verf houd het materiaal niet ook niet als het materiaal nat is
Verwerking plaat werk voor verwarmen tot 30 a 40 graden ( de bodemplaat van de auto )
Materiaal 25 18 0 met hete lucht pistool warm maken ,maar niet te heet max 50 a 60 graden
Plaat bepalen waar het materiaal moet komen
Maak een mal
Knip het materiaal uit en leg het met de beschermfolie er nog op ,op de plaats waar het materiaal moet komen. Beter twee keer passen?
Verwarm met hete lucht pistool het plaatwerk tot +/- 30 graden
Leg het materiaal weer op zijn plaats
Beschermfolie aan een kant los maken +/- 2 a 3 cm materiaal vast plakken en daarna de folie weg trekken met een hand en met ander hand materiaal aan drukken maar ook iets verwarmen
Dus drie handelingen gelijk
- Trek de beschermfolie eronderuit ( een klein stukje )
- Verwarmen van materiaal ( met hete lucht pistool )
- Druk het materiaal aan ( draag handschoenen )
Daarna zit het materiaal vast en kan het over geschilderd worden in de kleur van de auto.
Bij grote oppervlakte, ga als volgt te werk
- Snij in het midden de folie in, niet in het materiaal snijden
- Leg het materiaal op zijn plaats
- Haal een kant omhoog
- En werk vanuit het midden naar buiten toe
- Daarna de ander kant van uit het midden naar buiten toe werken
Altijd kieren dicht maken , door overlappen van materiaal
Zodat er geen water en of vocht onder kan komen
opmerking bij het verwerken in de winter leg de rol eerst :
24 uur bij de verwarming
Anti-dreun platen zijn geschikt als ontdreuningsmateriaal ter schokabsorptie in voertuigen, luchtkanalen, stalen deuren, regendorpels, machines en gevelbeplating. Het anti-dreun materiaal is te verkrijgen in bitumenplaten, anti-dreun strook en anti-dreun pakkingen. Het ontdreuningsmateriaal is bestand tegen water. De zelfklevende bitumenplaat worden ook gebruikt bij geluidsisolering van vallende regendruppels.
Flexibele geluiddempende anti-dreun platen.
Voor gebruik in deuren en motorcompartimenten. bagageruimten, dak, op vloeren etc.
Overschilder baar en makkelijk te verwerken.
Deel 2
Instructies voor het verwerken van zelfklevende materialen
Algemene informatie
Bij het aanbrengen van zelfklevende materialen is het absoluut noodzakelijk om de verwerkingsvoorschriften in acht te nemen. Alleen op deze manier is het mogelijk om een veilige, permanente hechting te garanderen en een optimale hechting op de ondergrond te bereiken.
Verwerking :
Temperatuur
Het oppervlak en het zelfklevende materiaal moeten zoveel mogelijk dezelfde temperatuur hebben tussen 18 °C en 25 °C. Verlijm in geen geval bij temperaturen lager dan 15 °C. Vermijd elk risico op condensatie vóór het lijmen – bijvoorbeeld wanneer de te lijmen onderdelen van een koude opslagruimte naar een warme productieruimte worden getransporteerd.
Voorbereiding van de ondergrond
In principe is het voor de verwerking van alle zelfklevende materialen belangrijk dat het draagvlak vrij is van vetten, oliën, oplosmiddelen of andere scheidingsmiddelen. Zorg er bovendien voor dat het oppervlak volledig droog en stofvrij is. De te lijmen materialen moeten van zichzelf voldoende sterk zijn. Verwijder of versterk losse coatings of toplagen.
Voor het reinigen adviseren we het gebruik van zuivere, olie- en vetvrije wasbenzine en pluisvrije wattenstaafjes. Na het reinigen moet het dragermateriaal worden drooggewreven en minstens 30 minuten laten opflitsen om ervoor te zorgen dat er geen resten van het reinigingsmiddel op het oppervlak achterblijven. Het is mogelijk om andere reinigingsmiddelen te gebruiken, mits hetzelfde reinigingseffect wordt bereikt en ervoor wordt gezorgd dat er geen resten van het reinigingsmiddel op het oppervlak achterblijven en dat het te verlijmen materiaal niet wordt aangetast.
Voordat je gelakte of kunststof oppervlakken reinigt, moet je eerst controleren of ze compatibel zijn met het reinigingsmiddel.
Verschillende ondergronden
– Hechting op onbehandelde metalen oppervlakken, bijv. gegalvaniseerd plaatstaal
Afgezien van de bovengenoemde reiniging zijn er normaal gesproken geen andere maatregelen nodig. Het belangrijkste is dat de verzinking slijtvast is en goed hecht.
– Hechting op gecoate metalen oppervlakken
De coating moet volledig zijn uitgehard en afgevlamd voordat deze kan worden verlijmd – houd u hierbij aan de droogtijden die zijn opgegeven door de fabrikant van de coating. Dit geldt ook voor aanvullende en reparatiecoating.
Vooral poedercoating leidt soms tot migratie van verwerkingsmiddelen,
Dit werkt als een losmiddel en kan de hechting na een bepaalde tijd tenietdoen. Neem bij twijfel contact op met de fabrikant van de coating of voer tests uit op permanente hechting.
– Hechting op kunststoffen
Vanwege het grote aantal verkrijgbare kunststoffen kan hierover geen algemene uitspraak worden gedaan. Voordat u gaat lijmen, raden we u daarom aan de juiste applicatietests uit te voeren. Het belangrijkste aspect in deze context is dat de kunststoffen geen componenten bevatten, zoals weekmakers, scheidings- en verwerkingshulpmiddelen, die in de zelfklevende laag kunnen migreren en deze vernietigen.
Mechanische bevestiging
Een extra mechanische bevestiging is altijd aan te raden als zich bijzondere omstandigheden voordoen, zoals een hoog eigen gewicht, de kwaliteit van de ondergrond, uitzettingen, mechanische, thermische of andere uitzonderlijke spanningen die de normale hechting overbelasten.
Speciale veiligheidsoverwegingen kunnen ook een extra mechanische borging vereisen.
Contactdruk / De verlijming uitvoeren
De lijmen zijn drukgevoelige lijmen. Er moet voldoende druk worden uitgeoefend om te kunnen lijmen. Een korte, hoge druk (bijv. met een rakel, aandrukrol of aandrukunit) zorgt voor een goed contact met het oppervlak.
Vuistregel: druk ca. 10 – 15 N/cm²
Nadat je het maskeerpapier of de maskeerfilm hebt verwijderd, breng je het zelfklevende materiaal onmiddellijk met druk aan over het volledige oppervlak zonder spanning of uitrekking – zie hierboven. Vermijd luchtkussens, gebieden met een lage hechting en vervuiling van de lijmlaag.
Normaal gesproken is er geen correctie mogelijk na de eerste hechting, omdat de initiële kleefkracht extreem hoog is.
De hechting die in dit proces is bereikt, kan pas na een periode van 24 tot 72 uur (afhankelijk van het type lijm) worden onderworpen aan mechanische of thermische belasting, omdat de hechtsterkte in deze periode toeneemt.
Storability
The storability of the self-adhesive materials is 6 months from delivery, provided that the storage ensues in dry sealed room at temperatures between +18 °C and +25 °C. The bonding layer may not be directly exposed to sunlight.i